SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/014 | 4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

Intézmény logo

Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

„Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola” cím elnyerése

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola BSZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola 2022/2023-as tanévének beszámolója

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola A BSZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola 2021-2022-es tanévének beszámolója

2019-ben iskolánk pályázatot nyújtott be a „Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola” cím elnyerésére az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. Azok az intézmények pályázhatnak e cím elnyerésére, akik munkájuk során fontosnak tartják a diákjaik fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítését, és hozzájárulnak a tudatos fogyasztói magatartás kialakításához. Iskolánk- BSZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola– az országban 82. intézményként nyerte el e megtisztelő címet.

A cím odaítélése során legalább 3 szempontnak kellett megfelelni és vállalni ezeken túl legalább 1 további szempont teljesülését a következő 5 évben. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a diákjait megismertesse a fogyasztóvédelem eszköztárával (pl: fogyasztóvédelmi jogok ismerete, Vásárlók Könyvének jelentősége). A pénzügyi ismeretek megalapozása napjainkban elengedhetetlen mindenki számára, ezért már nemcsak szakmai órákon fontos róluk beszélni. Szakképző iskola lévén fontosnak tartjuk, hogy jó kapcsolatot ápoljunk városunk vállalkozóival, hisz diákjaink többsége náluk tölti szakmai gyakorlatát. A gyakorlatok alkalmával megismerik a vállalkozások működését, betekintést nyerhetnek azok mindennapjaiba, ezzel is gazdagítják vállalkozási ismereteiket. Eladó szakos tanulókkal rendszeresen látogatjuk a helyi piacot, megismertetve a termelőkkel őket. Évek óta eredményesen vagyunk jelen a fogyasztóvédelmi, pénzügyi és élelmiszeripari versenyeken.

Egyik pályázati vállalásunk egy kupakgyűjtő felállítása volt, mellyel egyben tehermentesíthetjük a környezetet és segíthetünk rászoruló gyerekeken is. Ennek a felállítása a Fenntarthatósági hét folyamán meg is történt. A kupakgyűjtőt iskolánk hegesztő tanulói készítették el és formája az iskola logóját szimbolizálja. Másik vállalásunk a reklámok fogyasztókra tett hatásainak elemzése lesz.

A Fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelő iskola oklevelet 2016 óta Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős államtitkár adja át személyesen az iskola intézményvezetőjének. A járványhelyzetre való tekintettel sajnos idén ez a díjátadó ünnepség nem került megszervezésre, így postán kaptuk meg a díszoklevelet.

Ötvösné Kéki Piroska Ibolya

pályázati koordinátor


Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

Telefon: +3652570532

E-mail: titkarsag@csiha.berettyoujfaluiszc.hu

OM azonosító: 203030/014


2024Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola