SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/014 | 4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

Intézmény logo

Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. márc. 21.


    Szép magyar beszéd verseny

    2024. március 1-én megrendezésre került a Szép magyar beszéd verseny vármegyei fordulója. Több kategória is jelen volt, én a szakképző és technikumi iskolák mezőnyében mérethettem meg tudásomat. A szereplést megelőző hetekben nagy lendülettel gyakoroltuk a választott szöveg olvasását, a hangsúlyozást, valamint annak a szövegbeli alkalmazását.

    Szép magyar beszéd verseny

    A verseny reggelén felkészítőmmel, Horváth Tamara tanárnővel megkezdtük utunkat a helyszínre, Debrecenbe. Mikor megérkeztünk, bekísértek minket egy terembe, ahol volt elég időm átnézni a választott szöveget. A megmérettetés során 3 feladatot kellett megoldanunk a következő sorrendben: „Beszélni nehéz!” jellegű írásbeli feladat, választott, majd kapott szöveg felolvasása. Az első feladatot nem találtam túlzottan nehéznek, így azzal rövid idő alatt végeztem. Ezt követte egy kisebb szünet, ami után megkezdte mindenki a saját szövegének a felolvasását. Szebbnél szebb írásokat, s azok előadását hallgathattam végig. Voltak, amelyek különösen tetszettek. Mielőtt én következtem kissé izgultam, de szerencsére mikor kiálltam a zsűri elé, teljesen elmúlt a lámpalázam. A felolvasásokat újabb szünet követte, amikor volt időm megbeszélni felkészítő tanárommal esetleges hibáimat. A kapott szöveg olvasásánál egyesével hívtak be minden versenyzőt, én a végén kerültem sorra. Ezt a szöveget sokkal nehezebbnek éreztem, mivel nem volt számomra elég idő a sorok teljes megértésére, így a hangsúlyozás is nehezebben sikerült. Miután mind a három része lezajlott a versenynek, várnunk kellett az eredményhirdetésre. Én a kategóriámban a 2. helyezést értem el.

    Összességében meg vagyok elégedve magammal, és élveztem a verseny minden részét. Tetszett, hogy össze tudtam hasonlítani olvasásomat másokéval.

     

    Hajdu Balázs 11.B

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nálunk járt a Zöld Európa Tanoda

    Nálunk járt a Zöld Európa Tanoda

    Környezetvédelmi foglalkozáson vett részt 2024. április 15.-én a 10. B osztály.

    2024. ápr. 22.


    Őrült zsenik a döntőben

    Őrült zsenik a döntőben

    Még novemberben vette kezdetét az Act Local! Green Startup Challenge országos üzleti fenntarthatósági verseny, melynek döntője 2024. 04. 12-13.-án került megrendezésre Budapesten. Iskolánk az induló 75 csapat közül a két fordulót követően bejutott az országos döntőbe. Az „Őrült zsenik” csapatát Dudás Mercédesz (11. E), Vágó Brigitta (11.E) és Csuka Lajos Gábor (11. G) osztályos tanulók alkották, felkészítő tanáruk: Ötvösné Kéki Piroska.

    2024. ápr. 21.


    "Hagyományok- Ízek-Régiók" országos Tudományos Diákkonferencia

    "Hagyományok- Ízek-Régiók" országos Tudományos Diákkonferencia

    Egy újabb versenyen mérettették meg magukat Dudás Mercédesz és Csuka Lajos végzős tanulók.

    2024. ápr. 20.



    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

    4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

    Telefon: +3652570532

    E-mail: titkarsag@csiha.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030/014


    2024Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola