SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/014 | 4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

Intézmény logo

Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. jan. 18.


admin

    Scan4Chem vetélkedő - Szkennelj a változásért!

    2022 november 4-én került meghirdetésre a Scan4Chem vetélkedő, melyet a Magyar Természetvédők Szövetsége rendezett meg középiskolás korú 3 fős csapatok számára. Mint Ökoiskola fontosnak tartjuk, hogy a tanulóinkban egy olyan értékrendszer alakuljon ki, amely a környezettel összefüggő életviteli és magatartási mintákon alapul.

    Scan4Chem vetélkedő - Szkennelj a változásért!

    2022 november 4-én került meghirdetésre a Scan4Chem vetélkedő, melyet a Magyar Természetvédők Szövetsége rendezett meg középiskolás korú 3 fős csapatok számára. Mint Ökoiskola fontosnak tartjuk, hogy a tanulóinkban egy olyan értékrendszer alakuljon ki, amely a környezettel összefüggő életviteli és magatartási mintákon alapul. Mindezeket úgy, hogy figyelembe vesszük a diákok életkorát és egyéni sajátosságaikat is.

    Ez a verseny közel állt hozzájuk, hisz az okostelefonjaikra igencsak szükség volt. Egy applikáció segítségével (Scan4Chem) a gyártóktól és a forgalmazóktól egyszerűen kérhettek információt az egyes termékek összetételéről. Ezáltal fény derülhetett, hogy az adott termékben mennyi veszélyes anyag- SVHC- található. A Különös Aggodalomra Okot Adó Anyagok koncentrációjának felső határértéke 0,1 tömegszázalék. A több száz beszkennelt termék között szerencsére diákjaink nem találtak veszélyes termékeket. A cél minél több szilárd halmazállapotú használati tárgy vonalkódjának beszkennelése (pl. ruhák, írószerek, játékok, sportszerek, stb.) volt.

    A háromfordulós megmérettetés során változatos, kreatív és játékos feladatok segítségével ismerkedhettek meg a diákok a vegyi anyagokkal, összetételükkel, felmérhették vásárlási szokásaikat, illetve tanácsokat kaptak, hogy a jövőben hogyan válhatnak tudatos vásárlókká. A feladatok között volt figyelemfelhívó plakát és facebook bejegyzés készítése a veszélyes anyagokról, tesztek kitöltése, piktogramok értelmezése.

    Iskolánk csapata a ”Csipet csapat” a végső megmérettetésben az 56 résztvevő csapat közül az előkelő harmadik helyen végzett. A beküldött szkennelések számai alapján is volt egy külön értékelés, melyben az első helyezést értük el. A csapat tagjai: Dudás Mercédesz, Reszegi Klaudia és Porkoláb Miklós. Diákjaink az okleveleken túl értékes vásárlási utalványokkal gazdagodtak.  Gratulálunk a szép eredményhez!

    https://mtvsz.hu/hirek/2023/01/vegetert-a-scan4chem-vetelkedo?fbclid=IwAR2CpgTWbGtJZp9Sm-ccmDOrSo03dClki3Tc9GFAy7pFUxMoj-FxUoypNuY

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nálunk járt a Zöld Európa Tanoda

    Nálunk járt a Zöld Európa Tanoda

    Környezetvédelmi foglalkozáson vett részt 2024. április 15.-én a 10. B osztály.

    2024. ápr. 22.


    Őrült zsenik a döntőben

    Őrült zsenik a döntőben

    Még novemberben vette kezdetét az Act Local! Green Startup Challenge országos üzleti fenntarthatósági verseny, melynek döntője 2024. 04. 12-13.-án került megrendezésre Budapesten. Iskolánk az induló 75 csapat közül a két fordulót követően bejutott az országos döntőbe. Az „Őrült zsenik” csapatát Dudás Mercédesz (11. E), Vágó Brigitta (11.E) és Csuka Lajos Gábor (11. G) osztályos tanulók alkották, felkészítő tanáruk: Ötvösné Kéki Piroska.

    2024. ápr. 21.


    "Hagyományok- Ízek-Régiók" országos Tudományos Diákkonferencia

    "Hagyományok- Ízek-Régiók" országos Tudományos Diákkonferencia

    Egy újabb versenyen mérettették meg magukat Dudás Mercédesz és Csuka Lajos végzős tanulók.

    2024. ápr. 20.



    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

    4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

    Telefon: +3652570532

    E-mail: titkarsag@csiha.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030/014


    2024Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola