SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/014 | 4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

Intézmény logo

Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 9.


admin

  Két hét Görögországban Erasmus+ szerződés számunk 2023-1-HU01-KA122-VET-000140651

  Augusztus végén derült ki, hogy ismét lehetőség van iskolánk – BSZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola- 25 diákjának részt venni az ERASMUS+ program által kínált görögországi szakmai kiránduláson. A szükséges előkészületek után 2023. október 3-án a hajnali órákban indultunk el és közel tizennyolc órás utazást követően éjszaka meg is érkeztünk a San Panteleimonas Hotelbe.

  Két hét Görögországban Erasmus+ szerződés számunk 2023-1-HU01-KA122-VET-000140651

  Augusztus végén derült ki, hogy ismét lehetőség van iskolánk – BSZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola- 25 diákjának részt venni az ERASMUS+ program által kínált görögországi szakmai kiránduláson. A szükséges előkészületek után 2023. október 3-án a hajnali órákban indultunk el és közel tizennyolc órás utazást követően éjszaka meg is érkeztünk a San Panteleimonas Hotelbe. A hotel gyönyörű volt, az ételek nagyon finomak az ellátás pedig kifogástalan volt. A koordinátorok segítségével az elkövetkező két hétben szakmai és kulturális programokon vettünk részt. Iskolánkból négy ágazat - a gépész, informatika, szociális és turizmus- diákjai utaztak ki. Az egyes szakmacsoportok diákjai mesélik el élményeiket a következőkben.

   Tóth Norbert (11. A, informatika): Amint megtudtam, hogy lehet jelentkezni az ERASMUS+ programra egyből jelentkeztem. Görögországban, mi az infósok több napot Platon gyönyörű iskolájában töltöttünk és egy napot egy workshop-on. Az iskolában nagyon kedvesen fogadtak minket. A szakma közös nyelve természetesen az angol volt, a görög tanárok nagyon segítőkészek voltak a közös munka során. Egy kis egyszerűbb programozás után egy robotot tanítottunk arra, hogy felismerje a kutyákat és macskákat. Legközelebb kézzel írt számokkal teszteltük a robotot, amiket mi írtunk és vittünk fel a gépbe. Nagyon örültem, hogy itt lehettem ezen a két héten, hatalmas élmény volt. Sokat tanultam angolul és pár szót görögül is.

  Bárány Dávid (10.A, gépészt): A program keretében lehetőségem nyílt két hét alatt, hogy megismerkedhessek az autószerelés rejtelmeivel. A műhely fent volt a hegyen egy nyugodt, békés helyen. Az oktatók nagyon sok szemszögből mutatták meg velünk az autószerelést: szereltünk váltót, kuplungot, hengerfejet, cseréltünk gumit. Volt könnyebb és nehezebb munkafolyamat is, amit megismertünk. Sokszor megtudtuk, hogyan tudjuk elrontani, és hogy melyek azok a dolgok, amire nagyon oda kell figyelnünk. Nagyon nagy élmény volt együtt dolgozni a görög mesterekkel. Nagyon szépen köszönöm az ERASMUS+ programnak, a Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskolának, és kísérő tanárainak, hogy részt vehettem a programban.

  Varga Péter (10. B, turizmus- vendéglátás): Mikor megérkeztünk már éreztem, hogy a szakmámat jobban meg tudom ismerni. Feladatot kaptunk a hotel környezetének szebbé varázslásában, ami azért volt jó, mivel tapasztalatot szerezhettem, hogy egy hotel körül mennyi, de mennyi feladatot kell ellátni. A szállodai dolgozók nagyon kedvesek voltak, megtaláltuk a közös nyelvet is, igaz gyakran keveredett az angol a göröggel. Még néhány napot hotelek látogatásával töltöttünk. Láttunk egy tizenkét villából álló komplexumot, ahol, megannyi érdekességet hallhattunk. Tetszett, hogy minden apartman a legújabb és legmodernebb felszereléssel volt ellátva és mellette kristálytiszta vizű medence volt. Megtanulhattuk, hogy mennyi minden kell egy ilyen hely fenntartásához, hogyan kell kinéznie a területnek, helyszínnek.

  Bata Mária Cintia (10.B, szociális): Ez a szakmai kirándulás egy tökéletes alkalom volt arra, hogy pihenjünk és tanuljunk egyszerre. A szakmai gyakorlataink a Platon School magániskola melletti óvodában voltak. Az óvodás gyerekek mindig örömmel fogadtak bennünket, több csoport életébe is volt lehetőségünk betekinteni a gyakorlataink során. Meglepő volt számunkra, hogy néhány kisgyerek az angolt vagy a németet is beszélte a görög mellett, aminek köszönhetően tudtunk velük kommunikálni, sőt mi magunk pár görög szót is megtanultunk tőlük. Nagyon jól éreztük magunkat a gyerekek között.

  Összességében elmondhatjuk, hogy rengeteg szakmai tapasztalatot szereztünk és betekintést nyertünk a görög kultúrába is a kirándulásoknak köszönhetően. Több különböző élvényben volt részünk: a Meteóák meglátogatása, a Zeusz Kádja, Trigoniou vár, Thessaloniki városnés. Közös kedvencünk a Skiathos szigetére tartó hajóút – itt forgatták a Mamma Mia film részleteit- amely során annak a látványnak is részesei lehettünk, hogy  delfinek kísérték hajónkat.

  GALÉRIA

  Galéria

  8 (Copy).jpg
  6 (Copy).jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Fogyasztóvédelmi témahét kvíz

  Fogyasztóvédelmi témahét kvíz

  Kattints a lenti linkre a kitöltéshez!

  2024. febr. 18.


  Admin

  Zöld Követ Program Különdíj

  Zöld Követ Program Különdíj

  Iskolánk a tanév elején csatlakozott a Zöld Követ Programhoz.

  2024. febr. 16.


  Karácsonyi emlékek

  Karácsonyi emlékek

  Mint minden évben idén novemberben is kezdetét vette a karácsonyi készülődés iskolánkban. Ez nemcsak a dekorációkon mutatkozott meg, hanem az események sokszínűségén is. Megépítésre került a környezetbarát „fenyőfánk” az iskola első emeleti folyosóján.

  2024. jan. 29.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


  Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

  4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

  Telefon: +3652570532

  E-mail: titkarsag@csiha.berettyoujfaluiszc.hu

  OM azonosító: 203030/014


  2024Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola