Hírek
2023. jún. 13.
admin
Jöttünk, főztünk, győztünk
A Magyar Természetvédők Szövetsége által idén márciusban meghirdetett országos verseny célja a tudatos húsfogyasztás népszerűsítése volt. Mit értünk ez alatt?

A Magyar Természetvédők Szövetsége által idén márciusban meghirdetett országos verseny célja a tudatos húsfogyasztás népszerűsítése volt. Mit értünk ez alatt? Ha lehet, vásároljunk húst hazai termelőktől, ne vegyünk olyan húst, ami nagyüzemi állattartásból származik, és hetente tartsunk legalább egy húsmentes napot. Így nem csak az egészségünket, de környezetünket is védhetjük.
A három fordulós versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várták. A közel 350 résztvevő csapatból iskolánkat 4 csapat is képviselte ezen az országos versenyen, akiknek a munkáját Ötvösné Kéki Piroska és Pók Szilvia tanárnők segítették. Az első forduló feladatai elsősorban elméleti ismereteket igényeltek, amelyekre a tanulók a megadott segédanyagok és az internet segítségével találhatták meg a válaszokat.
A második forduló feladataihoz már kreativitásra is szükség volt: plakátot, videót kellett készíteni és egyéb módjait is találni a heti egy húsmentes nap népszerűsítésének. Egy húsmentes receptet is meg kellett alkotni. Az akció sikerességét fotókkal, videókkal dokumentálva küldtük vissza.
A kiírás szerint az első 2 fordulóban legtöbb pontot elért 25 csapat garantált ajándékban részesül. Iskolánk mind a 4 csapata bekerült a legjobb 25 közé! A harmadik, élő döntőbe azonban már csak a legjobb 8 csapat kapott meghívást. A döntőre június 8-án a budaörsi Gasztroakadémián került sor, ahol a feladat egy húsmentes bolognai és egy zöldségsaláta elkészítése volt, de a főzésen kívül az elméleti ismereteikről is számot kellett adniuk a diákoknak. Iskolánkat a Golden Trio elnevezésű csapat képviselte, akik a legmagasabb pontszámmal jutottak a döntőbe. Tagjai Reszegi Klaudia, Ádám Róbert és Porkoláb Miklós 10. E osztályos tanulók. A főzéshez lelkesen és kellő magabiztossággal kezdtek hozzá. Az étel elkészítése után a szakmai zsűri értékelte az ételeket, majd a hústermeléssel kapcsolatos ismereteiket szóban és írásban is bizonyítaniuk kellett. A zsűri tagja volt többek között Vomberg Frigyes, akinek a neve a Séfek séfe című televíziós műsorból vált ismertté.
Az egész napos izgalom és a több hónapos felkészülés meghozta a gyümölcsét: sikerült az első helyet megszerezniük ezen a versenyen. Ezúton is gratulálunk nekik! A két fiú egyébként villanyszerelőnek, Klaudia pedig kereskedelmi értékesítőnek tanul, de úgy látszik, a főzés sem okoz nekik gondot.
A programot az Európai Unió támogatta.
GALÉRIA
Galéria



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Erasmus+ Görögország 2025 tavasz
Erasmus+ program szerződés szám: 2023-1-HU01-KA122-VET-000125008 valamint intézményi akkreditációban 2024-1-HU01-KA121-VET-000207061 Szakemberek Európáért rövid futamidejű szakképzési mobilitási projekt Mobilitás helye: Görögország, Leptokarya Mobilitás ideje: 2025.05.07.-2025.05.20. Résztvevő: 5 fő+25 fő tanuló + 3 fő kísérő
2025. máj. 11.

Ballagás 2025
A ballagás a középiskolai tanulmányok lezárásának ünnepi eseménye. Ezt előzi meg a szerenád. Iskolánk három végzős osztálya 2025. április 29-én énekek közepette érkezett meg. Az este során elültetésre kerültek a végzősök fái, majd ezt követően az éjszakába nyúló kötetlen beszélgetések kezdődtek. Másnap a ballagási előkészületek és a teremdekorációk is elkészültek, hogy ünnepi hangulatot kölcsönözzenek a belépő vendégek és végzős diákok számára.
2025. máj. 10.

Újra a dobogó legfelső fokán
A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban Nagykőrösön rendezték meg 2025. április 4-én 22. alkalommal a „Hagyományok, Ízek, Régiók - Országos Tudományos Diákkonferenciát”.
2025. ápr. 20.