SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/014 | 4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

Intézmény logo

Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. jún. 13.


admin

    Jöttünk, főztünk, győztünk

    A Magyar Természetvédők Szövetsége által idén márciusban meghirdetett országos verseny célja a tudatos húsfogyasztás népszerűsítése volt. Mit értünk ez alatt?

    Jöttünk, főztünk, győztünk

    A Magyar Természetvédők Szövetsége által idén márciusban meghirdetett országos verseny célja a tudatos húsfogyasztás népszerűsítése volt. Mit értünk ez alatt? Ha lehet, vásároljunk húst hazai termelőktől, ne vegyünk olyan húst, ami nagyüzemi állattartásból származik, és hetente tartsunk legalább egy húsmentes napot. Így nem csak az egészségünket, de környezetünket is védhetjük.

    A három fordulós versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várták. A közel 350 résztvevő csapatból iskolánkat 4 csapat is képviselte ezen az országos versenyen, akiknek a munkáját Ötvösné Kéki Piroska és Pók Szilvia tanárnők segítették.  Az első forduló feladatai elsősorban elméleti ismereteket igényeltek, amelyekre a tanulók a megadott segédanyagok és az internet segítségével találhatták meg a válaszokat.

    A második forduló feladataihoz már kreativitásra is szükség volt: plakátot, videót kellett készíteni és egyéb módjait is találni a heti egy húsmentes nap népszerűsítésének. Egy húsmentes receptet is meg kellett alkotni. Az akció sikerességét fotókkal, videókkal dokumentálva küldtük vissza.

    A kiírás szerint az első 2 fordulóban legtöbb pontot elért 25 csapat garantált ajándékban részesül. Iskolánk mind a 4 csapata bekerült a legjobb 25 közé! A harmadik, élő döntőbe azonban már csak a legjobb 8 csapat kapott meghívást. A döntőre június 8-án a budaörsi Gasztroakadémián került sor, ahol a feladat egy húsmentes bolognai és egy zöldségsaláta elkészítése volt, de a főzésen kívül az elméleti ismereteikről is számot kellett adniuk a diákoknak. Iskolánkat a Golden Trio elnevezésű csapat képviselte, akik a legmagasabb pontszámmal jutottak a döntőbe. Tagjai Reszegi Klaudia, Ádám Róbert és Porkoláb Miklós 10. E osztályos tanulók. A főzéshez lelkesen és kellő magabiztossággal kezdtek hozzá. Az étel elkészítése után a szakmai zsűri értékelte az ételeket, majd a hústermeléssel kapcsolatos ismereteiket szóban és írásban is bizonyítaniuk kellett. A zsűri tagja volt többek között Vomberg Frigyes, akinek a neve a Séfek séfe című televíziós műsorból vált ismertté.

    Az egész napos izgalom és a több hónapos felkészülés meghozta a gyümölcsét: sikerült az első helyet megszerezniük ezen a versenyen. Ezúton is gratulálunk nekik! A két fiú egyébként villanyszerelőnek, Klaudia pedig kereskedelmi értékesítőnek tanul, de úgy látszik, a főzés sem okoz nekik gondot.

    A programot az Európai Unió támogatta.

    GALÉRIA

    Galéria

    1 (Copy).jpg
    4 (Copy).jpg
    2 (Copy).jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nálunk járt a Zöld Európa Tanoda

    Nálunk járt a Zöld Európa Tanoda

    Környezetvédelmi foglalkozáson vett részt 2024. április 15.-én a 10. B osztály.

    2024. ápr. 22.


    Őrült zsenik a döntőben

    Őrült zsenik a döntőben

    Még novemberben vette kezdetét az Act Local! Green Startup Challenge országos üzleti fenntarthatósági verseny, melynek döntője 2024. 04. 12-13.-án került megrendezésre Budapesten. Iskolánk az induló 75 csapat közül a két fordulót követően bejutott az országos döntőbe. Az „Őrült zsenik” csapatát Dudás Mercédesz (11. E), Vágó Brigitta (11.E) és Csuka Lajos Gábor (11. G) osztályos tanulók alkották, felkészítő tanáruk: Ötvösné Kéki Piroska.

    2024. ápr. 21.


    "Hagyományok- Ízek-Régiók" országos Tudományos Diákkonferencia

    "Hagyományok- Ízek-Régiók" országos Tudományos Diákkonferencia

    Egy újabb versenyen mérettették meg magukat Dudás Mercédesz és Csuka Lajos végzős tanulók.

    2024. ápr. 20.



    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola

    4080 Hajdúnánás, Baross utca 11.

    Telefon: +3652570532

    E-mail: titkarsag@csiha.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030/014


    2024Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola