Hírek
2025. ápr. 14.
Csihás tanuló az Országos CNC versenyen
Az idei évben április 3-4-én Budapesten, az NCT Akadémián került megrendezésre az Országos CNC programozás és gépkezelés szakmai verseny.

Az írásbeli elődöntőn elért teljesítménye alapján az országos döntőben Ménfői Dénes 13.A osztályos,
gépgyártástechnológiai technikus tanuló képviselhette a Berettyóújfalui SzC Csiha Győző
Technikum és Szakképző Iskolát. Írásbeli, programozási, gyártási és mérési versenyrészeken
adtak számot felkészültségükről a diákok. A versenynapokat a szervezők érdekes szakmai
bemutatókkal, illetve egy közös csapatépítő vacsorával tették színesebbé.
A második napon látogatást tettünk az NCT Ipari Elektronikai Zrt. taksonyi szerszámgép
gyárában, ahol betekinthettünk egy korszerű, CNC vezérlésű gépek gyártásával foglalkozó
cég mindennapjaiba. A tárlatvezetés után került sor az eredményhirdetésre. Az ország 23
szakképző iskoláját képviselő 23 versenyző közül Ménfői Dénes tanulónk kiváló teljesíményt
nyújtva az előkelő IX. helyezést érte el. A versenyzőket és a felkészítő tanáraikat értékes
jutalmakkal díjazták a szervezők.
GALÉRIA
Képek



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Budapesten kirándultunk
2025. április 2-án iskolánk 77 diákja és 6 pedagógusa kirándult Budapesten. A kirándulás során meglátogattuk a Parlamentet és a Terror Házát.
2025. ápr. 9.

CSIHA NAP
Március 26.-án rendeztük meg iskolánkban a Csiha-Sportnapot. A rendzvény célja, hogy tanulóink minél több sportágat ismerjenek meg és próbáljanak ki. A program első részében megemlékeztünk iskolánk névadójáról Csiha Győzőről.
2025. ápr. 2.

Csapó Dániel Emlékverseny
2024. őszén értesültünk a Csapó Dániel Emlékversenyről. Nem kellett sokat gondolkodnunk, hogy mi legyen a téma, mellyel versenyezhetünk. Hiszen a kenyér mindennapi táplálékunk. Már az őseink is sütöttek kenyeret és ez màr a régmúltból is hagyomány volt. A félév során sok megbeszélés volt, mikor melyik irányba induljunk, mivel még nem voltunk ilyen versenyen. Kutattunk, írtunk, kenyeret sütöttünk. Írtunk egy közel 40 oldalas dolgozatot a kenyérről, hagyományairól, megítéléséről. A dolgozatunk, A mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma… címet kapta.
2025. márc. 28.