Home » Uncategorized » A BSzC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola gépészeti képzésének újabb sikere

A BSzC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola gépészeti képzésének újabb sikere

Meghirdetésre került a  II. Országos 3D nyomtatóval készített hídépítő verseny 2020. január 31-én. A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Mechatronikai Szakgimnáziuma országos 3D nyomtatóval készített hídépítő versenyén középiskolás diákok vehettek részt saját tervezésű és 3Dnyomtatóval létrehozott PLA alapanyagból elkészített hídjukkal. A versenykiírás igen szigorú feltételeket támasztott a nevezőkkel szemben:

 • A szerkezet teljes tömege (csavarral, csavaranyával, alátéttel együtt) 250 g lehet.
 • A két feltámasztási pont távolsága 500 mm, így a szerkezetnek ennél hosszabbnak kell lennie, de nem haladhatja meg az 550 mm-t.
 • A híd magassága maximum 300 mm.
 • A híd szélessége maximum 100 mm.
 • A szerkezetet szétszedett állapotban kell a versenyre szállítani, ahol a mérlegelést követően kell összeszerelni (ragasztó anyag nem használható).

 

A hajdúnánási 3D_CSIHA csapata az első versenyen is részt vett, melyen az V.helyezést érte el 23kg terhelést elviselő hídjával. 2019-ben a győzelmet 78kg terhelést elviselő híddal szerezte meg az első helyet. A pandémia hullámai miatt a II. országos verseny többszöri halasztás után 2021.október 15-én került megrendezésre.

A BSzC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola gépgyártástechnológiai technikus tanulói az első verseny tapasztalatait felhasználva újra és újra tervezték hídjaikat. A CSIHA verseny hídja a kiírás minden pontjának megfelet, 247,5g-al mérlegelt.

A versenyen a BSzC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola 3D_CSIHA csapata 140,6kg-os terheléssel az előkelő III. helyezést érte el (a híd saját súlyának közel 568x-os terhelését tudta elbírni). A 20 nevezett csapat közül mindösszesen három tudott a lélektani 100kg felé kerülni.

A bronzérmes csapat tagjai: Gupcsó Tamás, Gulyás Szabolcs, Szólláth Szabolcs
Felkészítőtanár: Harangi Zsolt

Iskolabemutató könyv
Beiskolázási tájékoztató
A szakképzés fut tovább! Tájékozódj a lehetőségekről!
Szerezz több információt képzéseinkről, iskolánkról az alábbi közösségi oldalakon!
 • BSZC Csiha facebook
 • Berettyóújfalui SzC facebook

 • Szakmaismertető videók
  palyaorientacio.munka.hu/szulok/film

  Tanévnyitó ünnepség a Csihában

  Új szakképzési formák

  Ezek is mi vagyunk  Pénz7