Home » Uncategorized » Fogyasztóvédelmi Sulitábor

Fogyasztóvédelmi Sulitábor

2021. június 7-9. között vettünk részt a VIII. Fogyasztóvédelmi Sulitáborban, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatott. Idén a tábor helyszíne Mezőkövesd-Zsóry volt. Ahhoz, hogy a táborban részt vehessünk egy fogyasztóvédelmi pályázaton vetélkedtünk, és bekerültünk a három legjobb iskola közé. Rajtunk kívül még egy győri és egy kiskunfélegyházi középiskola tanulói nyertek. Nagyon örültünk, hogy bekerültünk a tábor résztvevői közé. A táborban 35 tanuló és 4 pedagógus volt. A mi iskolánkat – BSZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola- 6 diák és egy pedagógus (Ötvösné Kéki Piroska tanárnő) képviselte.

A táborba az iskola kocsijával jutottunk el. Szerencsénk volt, mert a három nap alatt jó időt sikerült kifognunk.  Az első nap délutánján a NÉBIH képviselője tartott érdekes előadást számunkra. Az interaktív előadás során mi nagyon sok kérdésre tudtunk válaszolni, ennek az eredménye mindig egy -egy kulcstartó volt. Az előadás végén pedig mindenki egy értékes ajándékcsomaggal lett gazdagabb. Ezt követően a tábor szervezője tartott egy fogyasztóvédelmi témájú előadást. A röplabda mindenki tetszését elnyerte, így, ha szabad idő volt játszottunk. Elsőnek még csak mi játszottunk, majd később már a többi iskola tanulói is beálltak. Mi később tanárnővel elmentünk bringó hintózni, melyet nagyon élveztünk. Az este további részében Mezőkövesdre látogattunk el. A sötétben visszasétálni a táborba a bicikliúton (4 km), kicsit félelmetes volt. Visszaérve Zsóry parkjában töltöttünk el sok időt, mivel nagyon szép, kiépült sportolásra alkalmas a park.

Kedd délelőtt fogyasztóvédelmi témájú, érdekes vetélkedőn vettünk részt. Itt sok versenyszámban sikerült első és második helyezést szereznünk. A délutánunk szabad volt, így Mezőkövesdre sétáltunk át. Visszatérve persze a röpizés nem maradhatott el. Egyre jobb meccset játszottunk. Az este folyamán még várt ránk egy activity és egy színdarab előadása. Itt a cél az volt, hogy a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos esetet kellett a csapatoknak előadnia. Az eredményhirdetést követően elkészült a várva várt csoportkép is.

Szerdán még indulás előtt azért még játszottunk egyet. Nagyon jól éreztük magunkat a három napban, érdekes előadásokon és programokon vettünk részt. Reméljük, hogy jövőre is részesei lehetünk majd.

Kovács Szabrina és Horváth Natália 9. E osztályos tanulók

Iskolabemutató könyv
Beiskolázási tájékoztató
A szakképzés fut tovább! Tájékozódj a lehetőségekről!
Szerezz több információt képzéseinkről, iskolánkról az alábbi közösségi oldalakon!
 • BSZC Csiha facebook
 • Berettyóújfalui SzC facebook

 • Szakmaismertető videók
  palyaorientacio.munka.hu/szulok/film

  Nyílt nap

  Tanévnyitó ünnepség a Csihában

  Új szakképzési formák

  Ezek is mi vagyunk

  Pénz7