Home » Uncategorized » Ballagás 2022

Ballagás 2022

Idén már jelenléti oktatás keretében zajlott a tanítás, így sor kerülhetett a végzősök várva várt szerenádjára is, 2022. április 27-én.

Új hagyományt indítottunk el ebben az évben, a végzős osztályok képviselői elültették a ’Végzősök fáját’.

A ballagásra 2022. április 30-án került sor. Pappné Fülöp Ildikó igazgatóasszony az alábbi gondolatokkal búcsúzott a végzős diákoktól:

Kedves Végzős Diákok!

Végre egy igazi, rendes tanévünk volt. Jöttünk minden nap az iskolába, jelenléti gyakorlaton voltatok a duális képzőhelyeken, de azért ott dolgozott a háttérben sok, az elmúlt két évben hétköznapivá vált fogalom újabb változatban: Corona vírus, online orvosi rendelés, két oltás, sokadik hullám, iskolába látogatók beléptetésének korlátozása. Továbbra is jó hasznát vettük a fertőtlenítőnek, amiből mindenhová juttattatok; a távolságtartásnak, mely helyett újabb ölelkezéseknek voltunk tanúi; a maszknak, mely zsebben, táskában érezte nálatok biztonságban magát. 

Bármennyire is akartátok, nem lett az idén országos digitális oktatás. Sajnos sokan és rengetegszer betegedtetek meg az új variánssal, így az osztálykaranténok idején átálltunk hibrid oktatásra: az oltott kisebbség a padokban ült, míg az oltatlanok online követték az órákat a Discord, Meet segítségével.  Továbbra is jó hasznát vettük számonkérésnél, beadandóknál a Classroom, Redmenta, Kahoot oldalaknak.

Megkockáztatom, mi tanárok az elmúlt három tanévben többet tanultunk, mint ti. Legalábbis a digitális világból biztosan. Visszajöttetek a termekbe, de a lelketek valahol egész máshol járt. Az online valóságból kellett –volna- minél hamarabb a jelenbe röpíteni benneteket, mert ez már a végső megmérettetés éve lett számotokra. Amit nem tanultatok meg önálló munkával, annak pótlására nem sok ideje maradt a szaktanároknak, akik bármennyire is igyekeztek, úgy érezték, sosem érnek el hozzátok. Persze tisztelet a kivételnek. Mire lapozzátok az évkönyvet, ennek eredményét is ismeritek. Ne feledjétek, mi soha nem voltunk ellenetek, de saját erő befektetése nélkül ennyit értetek el. Ki-ki levonhatja a maga tanulságát, de az önvizsgálat se maradjon el, hisz így találod meg magad és azt, amin még dolgoznod kell.

A 2021-2022-es tanév visszahozta a diákot az iskolába, velük együtt a közös programokat: tanévnyitó suli buli, nyílt nap, inas avató, szalagtűző, ünnepségek, Csiha nap, ballagás. Örülök, hogy az osztályközösségetek építését folytattátok közös debreceni karácsonyi vásározással, mozival, sportdélutánnal, egri osztálykirándulással, közös főzéssel.

Köszönöm, hogy itt voltatok nekünk. Bátran, de óvatosan előre. Vár titeket a nagybetűs ÉLET.

Búcsúzik a 12. A osztálytól, osztályfőnökük Berkes Ildikó, a 11. E osztálytól, osztályfőnökük Ötvösné Kéki Piroska, és a 11. F osztálytól osztályfőnökük Balla Tamás.

„ A zászlót megőrzésre átveszem”

Ők kapták idén a polgármesteri elismerő oklevelet.

Jutalmaztunk….

Nánási Diákok Baráti Köre is jutalmazott.

Nem maradt el az édesanyák köszöntése sem.

 

Iskolabemutató könyv
Beiskolázási tájékoztató
A szakképzés fut tovább! Tájékozódj a lehetőségekről!
Szerezz több információt képzéseinkről, iskolánkról az alábbi közösségi oldalakon!
 • BSZC Csiha facebook
 • Berettyóújfalui SzC facebook

 • Szakmaismertető videók
  palyaorientacio.munka.hu/szulok/film

  Nyílt nap

  Tanévnyitó ünnepség a Csihában

  Új szakképzési formák

  Ezek is mi vagyunk

  Pénz7