Home » Uncategorized » Digitális témahét

Digitális témahét

Digitális témahét programjai valósultak meg 2022. április 4-8. között iskolánkban. Az Otp Fáy András Alapítvány Digitális Oktatóprogramjába kapcsolódtunk be. A program célja, hogy pénzügyi, gazdasági, életvezetési tananyagaikkal formálja a diákok pénzügyi tudatosságát. Az e-learning anyagok úgy vannak összeállítva, hogy figyelembe veszik az adott korosztály előzetes tudását, ismereteit.

Osztályfőnöki órákon a következő témák e-learning anyagait nézhették meg a diákok:

 • Influenszerek és a pénzügyek
 • Pénzügyi alapok
 • Gazdasági ismeretek
 • Digitális veszélyek-pénzügyi ragadozók
 • Sport és üzlet

A 9. b osztály turizmus – vendéglátás szakmacsoportos tanulói Kalandvadász néven projektfeladatot oldottak meg a témahéten. A projekt során a tanulók 4 fős csoportokban dolgoztak. Az iskola székhelyén lévő turisztikai attrakciók közül három bemutatására egy kalandjátékot találtak ki.

A látnivalók kiválasztása után a csoportok felállítottak egy javasolt körbejárási sorrendet, melyhez útvonaltervet is készítettek Google Maps segítségével. Ezután minden helyszínhez kitaláltak egy – egy játékos, interaktív feladatot (keresztrejtvény, igaz – hamis, Kahoot kvíz stb.), melyek megoldásához segítségként összeállítottak egy – egy PowerPoint bemutatót is az előzetesen összegyűjtött információk alapján. A prezentációkról QR-kódokat készítettek és a feladványokhoz csatolták.

A projekt során felmerülő feladatokat felosztották egymás között, amihez munkatervet készítettek, majd az alapján pedig összeállítottak egy költségtervet táblázatkezelő program segítségével.

A projekt alatt folyamatosan a Classroomba létrehozott csoportba kellett feltölteniük az elkészült anyagokat.

A kalandjátékokat úgy kellett összeállítaniuk a csapatoknak, hogy a helyszínek kapcsolódjanak egymáshoz, hogy megfeleljenek a város bemutatására és maximum két foglalkozás keretében lebonyolítható legyen.

 

Iskolabemutató könyv
Beiskolázási tájékoztató
A szakképzés fut tovább! Tájékozódj a lehetőségekről!
Szerezz több információt képzéseinkről, iskolánkról az alábbi közösségi oldalakon!
 • BSZC Csiha facebook
 • Berettyóújfalui SzC facebook

 • Szakmaismertető videók
  palyaorientacio.munka.hu/szulok/film

  Nyílt nap

  Tanévnyitó ünnepség a Csihában

  Új szakképzési formák

  Ezek is mi vagyunk

  Pénz7