Home » Uncategorized » Bemutatkoznak Csiha- díjasaink

Bemutatkoznak Csiha- díjasaink

Csiha – díj alkalmazotti kategória 2021-es győztese

 Csuka László

 A Csiha – díj felnőtt kategóriájának 2021-ik évi nyertese őshonos ’Csihás’. Ez azt jelenti, hogy az iskolánkban tanult, mint középiskolás, majd a diploma megszerzése után csatlakozott intézményünk pedagógus közösségéhez. Hosszú évek alatt jól megismertük, így talán nem elhamarkodott vélemény róla, hogy ő bizony egy megosztó személyiség. No nem a vélemények oszlanak meg róla, hanem ő osztja meg a tudását és tapasztalatait nemcsak a tanulókkal, hanem velünk kollegákkal és bárkivel, aki erre kéri. Nem tudok példát arra, hogy nemet mondott volna bárkinek, aki hozzá fordult szakmai vagy egyéb segítségért. Pedig az iskolában betöltött funkciói és vállalt feladatai jóval túl mutatnak egy átlagos munkaköri leíráson.

Miután a Debreceni Egyetemen 2002-ben programozó matematikusi diplomát szerzett, informatika tanárként kezdte meg pedagógiai pályafutását, az akkor éppen közép és szakképző intézményként szereplő intézményünkben. Az informatika oktatása mellett osztályfőnökként, féltő gonddal navigálta diákjait a szakmai vagy érettségi vizsgák felé. 2010-től tevékenykedik közmegelégedésre a diákönkormányzatot segítő tanárként, és ebben a minőségében szervezi az iskolai rendezvények döntő többségét. Később az iskolánk képviseletében bekapcsolódott a Kultúrák közötti kommunikáció a Kárpát – medencében nevű programba, aminek keretében a környező országok magyar nyelvű szakképző intézményeinek diákjai ismerik meg egymás képzési rendszerét és a mindennapokat. A fent leírt szakmai munka mellett cseppet sem mellékesen, a kollegánk példás szülő is. Egy serdülő leány és egy óvodás fiú édesapja.

Szakközépiskolai kategóriában 2021-ben Csiha- díjat kapott diák

 Tóth Anita

Tanulmányait 3 évvel ezelőtt a 9. F osztályban kezdte el, mint eladó szakos tanuló. Szorgalma, szakma iránti alázata, már az első hetekben megmutatkozott. Közösségi emberként, szívesen vállalt részt az iskolai rendezvények előkészületeiben is. Az évek alatt egyik versenye követte a másikat. 2019-ban az Országos Tudományos Diákkonferencián mutatkozott be, ahol társával a Martinek Farmot mutatták be. Abszolút kategóriában (legjobb dolgozat és legjobb prezentáció) az előkelő első helyezést érték el.

2020-ban a „Nánási Portéka, mi így szeretjük” elnevezésű versenyen társával ugyancsak az első helyen végeztek. Ugyanebben az évben az iskola három fős csapatát erősítette az Innováció a fogyasztóvédelemben című versenyben. Csapatmunkájukkal sikerült bejutniuk az országos döntőbe, ahol a XVI. helyen végeztek.

2021-ben újra elindult párosban az Országos Tudományos Diákkonferencián, ahol maguk mögé utasították a versenyzőket és újra az első helyezést hozták el abszolút kategóriában.

Szakmai vizsgáját követően folytatta tanulmányait, jelenleg a 12.É osztály tagjaként célja az érettségi megszerzése.

Technikumi kategóriában 2021-ben Csiha – díjat kapott diák

 Gupcsó Tamás

Gupcsó Tamás 2016-ban kezdte meg tanulmányait intézményünkben gépészeti ágazaton. A természettudományok, választott szakmája és iskolája iránti szeretetét hadd igazolják az ő szavai:

„A gépészetben legjobban a tervezés érdekel, hiszen mindig szerettem rajzolni és szerkeszteni. A Csihában még nagyobb élvezetté vált számomra a tervezés akkor, mikor megismerkedtem a 3D-s nyomtatással. De robotika és fizika szakkörre is járok, melyeken nagyon jó hangulatban és hasznosan telik az idő.”

Tamás be is bizonyította, hogy a szakkörökön szerzett tudását képes eredményesen alkalmazni a gyakorlatban, ezt bizonyítja, hogy csapatával 5. helyezést ért el a Budapesten rendezett 3D-s Országos Hídépítő Versenyen. A 2020/2021-es tanévben jelentkezett az ÁSZÉV versenyre, melyen ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak megmérettetésén belül a Gépgyártás-technológiai ismeretek terület országos döntőjén 27. helyezést ért el.

Gupcsó Tamás részese az iskola pályaorientációs tevékenységének is, mivel több beiskolázási rendezvényen képviselte már a Csihát. De Hajdúnánás életébe szintén aktívan bekapcsolódik, hisz a Kendereskert szakképesített túravezetőjeként szívesen mutatja meg a város ezen értékeit az érkező idegeneknek. A természeti értékek iránti rajongásával szembesülhetünk a világhálón megjelenő csodálatos növénykülönlegességeit csodálva.

Iskolabemutató könyv
Beiskolázási tájékoztató
A szakképzés fut tovább! Tájékozódj a lehetőségekről!
Szerezz több információt képzéseinkről, iskolánkról az alábbi közösségi oldalakon!
 • BSZC Csiha facebook
 • Berettyóújfalui SzC facebook

 • Szakmaismertető videók
  palyaorientacio.munka.hu/szulok/film

  Tanévnyitó ünnepség a Csihában

  Új szakképzési formák

  Ezek is mi vagyunk  Pénz7