Home » Uncategorized » Szalagtűző 2021

Szalagtűző 2021

A sok nehézség, akadály dacára végül sikerült zökkenőmentesen megtartani az idei év szalagtűző ünnepségét. Sajnos csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek volt látogatható, de igazgatónő és az orvosi rendelő, na meg Julika néni segítségével negatív teszteredménnyel is be lehetett jönni.

Mikor mindenki elfoglalta helyét a nézőtéren, a konferáló felszólította a végzős osztályokat a színpadra: ,,Köszöntsük az idei év végzőseit: 11.F, 11.E és végül a 12.A osztályt”. Remegő kezek és lábak, izzadó tenyér, csillogó szemek és tapsoló vendégek. Fantasztikus élmény, mikor szólítják a nevedet, s osztályfőnököd büszkén, mosolyogva feltűzi neked azt a kicsi kék szalagot.

A szalagtűzést követően a Csiha-díjak kiosztására került sor, melyet Csuka László tanár úr, valamint Tóth Anita és Gupcsó Tamás, tavaly végzett diákok kaptak. Őket az Aranyszalma Néptáncegyüttes tánccal ajándékozta meg. Azután a 12.A osztályéneke következett, akik a Magna Cum Laude Vidéki sanzon c. dalát énekelték. Ezt követte a 11.E a Halottpénz Élnünk kellett volna még című számának megszólaltatásával. Az éneklő osztályok sorát a 12.A bécsi keringője zárta, amelyet hosszas gyakorlás előzött meg, de ennek eredményeként a közönség óriási tapsa fogadott minket. Majd a finálé, az évfolyamének következett, melyet mindneki vidáman adott elő, és szeretett tanárainkat kézenfogva hívtuk fel a színpadra, hogy együtt énekeljék velünk az Ábrándos szép napok c. számot.

Én, mint már szalagos, végzős diák büszkén és boldogan tekintek vissza erre a bizonyos október 14-ei napra.

Lukács Dorka Virág 12.A tanulója

Iskolabemutató könyv
Beiskolázási tájékoztató
A szakképzés fut tovább! Tájékozódj a lehetőségekről!
Szerezz több információt képzéseinkről, iskolánkról az alábbi közösségi oldalakon!
 • BSZC Csiha facebook
 • Berettyóújfalui SzC facebook

 • Szakmaismertető videók
  palyaorientacio.munka.hu/szulok/film

  Tanévnyitó ünnepség a Csihában

  Új szakképzési formák

  Ezek is mi vagyunk  Pénz7