Home » Uncategorized » Egy család- egy szakma

Egy család- egy szakma

A GINOP6.2.3. pályázatunk keretében célunk az, hogy diákjainknak segítsük saját életpályájuk felépítését, utat mutassunk egy sikeres jövő felé. A fenti programot ugyan a szülők bevonásával terveztük megvalósítani, de a kialakult járványügyi helyzetben ezt nem láttuk biztonságosan megszervezhetőnek. Így jártunk a tervezett pályaorientációs céglátogatásokkal is, mivel előzetes tájékozódásunkra több helyen kaptuk azt válaszként, hogy most nem tudnak látogatókat fogadni. Így nem maradt más hátra, mint az interneten való keresgélés, kutakodás és a telefonos ’interjú’ készítése. Szerencsére mind a diák, mind az oktató feltalálta magát ebben a helyzetben is és sikerült a programot megvalósítanunk.

Cél az volt, hogy bemutassunk a diákoknak olyan hajdúnánási családokat, ahol ugyanazt a tevékenységet szinte apáról-fiúra örökítik. Találtak gépészetben, könnyűiparban, mezőgazdaságban, faiparban folyamatosan eredményeket felmutató vállalkozásokat. Az ő történetüket és tevékenységüket PowerPoint előadásokban dolgozták fel egyes szakcsoportok, majd ezek alapján egy mindenki számára megtekinthető összefoglaló tabló is kikerült a faliújságra. A diákok által készített kisfilmek a közösségi térbe kihelyezett képernyőn egy héten keresztül ki voltak vetítve.

Bízunk benne, hogy sikerült inspirációt nyújtani a jövő szakembereinek és tavasszal lesz lehetőség élőben is betekintést nyerni a megismert cégek mindennapjaiba.

Új szakképzési formák

Ezek is mi vagyunk