Home » Uncategorized » Tanévnyitó ’suli-buli’

Tanévnyitó ’suli-buli’

Egy program, amely minden nálunk tanuló diáknak szól. 2020. szeptember 1.-én került sor a rendezvény lebonyolítására. Célunk az volt, hogy az új tanév indításához hasznos információkkal és érdekes feladatok megoldásával összekovácsoljuk a régi és új osztály közösségeket, akik majdnem fél éve nem találkozhattak iskolai keretek között.

Program:

  1. Tanév rendje teszt – különböző, a tanévben lévő eseményekről feltett kérdésekre kellett helyes válaszokat adni.
  2. Ki nyaralt itt? – tippeld meg, hogy az adott kép melyik tanárhoz és földrajzi helyhez köthető.
  3. Karikatúra – fel kellett ismerni, hogy az adott eltorzított tanári fotók kiket ábrázolhatnak.
  4. Kvíz – az összes közismereti és szakmai tantárgyból kapott kérdéseket kellett helyesen megválaszolni.
  5. Melyik tanár kedvenc tárgya? – A csapatok megtippelhették, hogy az adott kép melyik tanár kedvenc tárgyát ábrázolhatja. Ebben persze a felsőbb évesek ügyesebbek voltak.
  6. Slágerek – többféle, iskolához kapcsolódó ismert sláger szövegét kellett megfelelően kiegészíteni, többek között a jól ismert „De nehéz az iskolatáska”…. is listás volt.
  7. Fénykép – az intézmény aulájában lévő „Tanévnyitó suli-buli” feliratnál fényképet készítettek az osztályok. Többletpont járt a maszkos osztályfotókért!
  8. Flash Mob – A Boney M – Daddy Cool című száma többször megszólalt az iskolában, amelyre minden megszólaláskor, bárki bárhol járt mozogni, táncolni kellett.
  9. Maszk szépségverseny – az osztályok kidekorálták maszkjaikat és közülük a legszebbet delegálták, amely pontozásos versenyen vett részt.

 

A verseny remek hangulatban zajlott le. Minden feladatban jól szerepeltek a részt vevők., tanár és diák egyaránt részt vett minden feladatban.

A maszk szépségverseny olyannyira kedvelt feladat volt, hogy még az igazgatónő arcképe is megfestésre került az egyik maszkon. Ezen kívül még szebbnél-szebb maszkok készültek, illetve voltak, amelyek között gyárilag megrajzolt, ill. festettek is voltak.

A kedvenc tárgyak megtalálása hatalmas nyomozásba fulladt. Sorra indultak meg az osztályokból a diákok, és lázas nyomozást folytattak le annak érdekében, hogy akár csak egyetlen tárgy tulajdonosát is megtalálják.  Rengeteg nevetést és viccelődést eredményezett a sok kis fiatal ’Sherlock Holmes’.

A ’Flash Mob’ számtalan eddig nem látott, nem hallott és kevésbé ismert tehetségre mutatott rá. Sorra lepődtek meg egymás rejtett tánctudásán a diákok, amelyet finoman szólva is fergeteges jókedv kísért.

Legyél bármilyen ember, jöjjél bárhonnan, nálunk tuti mosolyra fakadtál már az első tanítási nap!

 

Hajdúnánás, 2020. szeptember 01.

Új szakképzési formák

Ezek is mi vagyunk